Jei jau svarstote įsigyti bidė, žinote, kiek daug privalumų turi šis įrenginys. Jis pakeičia tualetinį popierių (taip sumažinate jo atliekas), užtikrina 100 % švaros pojūtį ir palengvina vidurių užkietėjimo bei hemorojaus simptomus. Jog visi išvardinti privalumai (ir dar daugiau jų) pagerintų Jūsų gyvenimo kokybę, toliau pateikiame aspektus, kurie padės įsigyti jums tinkamiausią bidę.

Kurį tipą, tradicinį, pastatomą ar pakabinamą, pasirinkti?

Pradėję ieškoti bidė atkreipsite dėmesį, jog pagrinde yra du galimi variantai: pastatomas arba pakabinamas. Pasikapstę giliau, išskirsite, jog pastatomi yra ne visada tokie patys - čia įsiterpia trečiasis variantas - tradicinis.

Tradicinė bidė yra pastatoma ant grindų, tačiau daugeliu atvejų ji taip pat yra atitraukta nuo sienos (priešingai nei moderni, kuri montuojama šalia sienos). Jei jums įdomu, kodėl kas nors galėtų rinktis tokį tipą, galimi bent du atsakymai:

  • remontuojamas vonios kambarys, kurio nuotekų vamzdis neleidžia rinktis jokio kito varianto;
  • sąmoningai atkuriamas senovinio stiliaus vonios kambarys, nes tradicinės bidė pasižymi klasikiniu dizainu.

Jei svarstysite įsigyti tradicinę bidė, turėsite įsitikinkite, kad ji tilps jūsų vonios kambaryje. Tradicinės bidė užima daug vietos.

Kiti du, vienas už kitą modernesni tipai, tikėtina, kad sudomins jus labiausiai. Žemiau pateikiame kiekvieno jų privalumus ir trūkumus.

Pastatoma bidė yra montuojama ant grindų. Pastatoma bidė yra labiausiai paplitusi dėl to, kad jai naudojama tradicinė vandentiekio sistema, panašiai kaip ir tualetui.

Privalumai:

  • lengviausia montuojama;
  • prieinama kaina;
  • galimi šiuolaikiniai dizainai.

Trūkumai:

  • prireiks nemažai laiko valymui;
  • kaupiasi nešvarumai ant išorinių detalių;
  • užima daugiau vietos (vizualiai apkrauna vonios kambarį).

Pakabinama bidė yra tvirtinama prie sienos. Kad ją pavyktų sumontuoti, reikalinga į sieną įvesti vandentiekio vamzdžius.

Privalumai:

  • užima mažiau vietos;
  • palengvina vonios kambario valymą, nes po bidė lieka prieinama erdvė;
  • pagal pageidavimą galite pasirinkti bidė aukštį;
  • estetinė išvaizda;
  • labiau matomos jūsų gražios vonios kambario grindys ir siena.

Trūkumai:

  • sudėtingas montavimas;
  • prireikus - sunkiau remontuojamas;
  • reikalinga stora ir tvirta siena, kuri paslėptų bakelį ir atlaikytų bidę;
  • brangesnė už pastatomą.

Reguliuojamos bidė funkcijos

Kiekvieno žmogaus asmeninės higienos įpročiai skiriasi, todėl galimybė reguliuoti bidė funkcijas ir pritaikyti jas prie savęs yra aukščiausias komforto lygis, kurį galite pasiekti. Apsvarstykite galimybę įsigyti bidę su toliau išvardintomis reguliuojamomis jos funkcijomis.

Reguliuojama vandens temperatūra - kiekvienas skirtingai jaučia šaltį ir karštį, todėl ši funkcija leis nusistatyti jums maloniausią temperatūrą.

Reguliuojama purkštuko padėtis - leis patogiai įsitaisyti neieškant padėties, į kurią būtų nutaikyta vandens srovė.

Reguliuojamas vandens slėgis - padės rasti auksinį viduriuką. Per aukštas slėgis naudojimąsi bidė gali paversti netgi skausmingu, o per žemas slėgis nepakankamai švariai nupraus.

Papildoma funkcija moterims

Bidė moterims suteikia galimybę visokeriopai apsiprausti. Naudokite bidė plovimo iš priekio funkciją (ang. feminine wash) ir purkškite vandenį iš priekio į galą. Nuo įprasto naudojimo skiriasi tuo, kad vanduo purškiamas platesniu kampu, todėl srovė švelnesnė nei iš galo.

Be to, po pasinaudojimo pravers ir džiovinimo funkcija. Ji apsaugoja nuo perteklinės drėgmės, todėl mažiau šansų pasigauti infekciją.

Tualetas + bidė = įmanoma

Šie priedai gali pašalinti būtinybę vonios kambaryje turėti ir tualetą, ir bidė, nes jie abu įrenginius sujungia į vieną komplektą. Toliau aptariame tris pagrindinius bidė priedus, kurie jūsų naudojimąsi tualetu pakels į kitą lygį.

Rankiniai bidė purkštuvai yra nebrangūs ir lengvai montuojami, tačiau jie suteikia šiek tiek daugiau lankstumo nei bidė priedai tualetams. Jie turi atskirą purkštuką, kurį galite nuimti nuo laikiklio, kai reikia jį naudoti, ir laikyti rankoje. Jie neturi jokių ypatingų funkcijų, tačiau yra dar vienas paprastas pasirinkimas, kurį galima apsvarstyti, jei norite tik pagrindinių bidė funkcijų.

Dauguma tualetų yra specialiai suprojektuoti taip, kad bidė sėdynės funkciją būtų galima integruoti į bendrą klozeto konstrukciją. Tačiau jei jūsiškis tokios funkcijos neturi ir nenorite jo keisti, galite įsigyti bidė sėdynę, kuri tvirtinasi prie esamo klozeto. Iš visų trijų priedų bidė sėdynės yra brangiausios, tačiau kainą kompensuoja malonios jos funkcijos, pavyzdžiui, kvapiklio.

Bidė priedų komplektas - tai nedideli atskiri priedai. Jie paprasčiausiai pakišami po esama klozeto sėdyne, prijungiami prie vandentiekio linijos ir turi ištraukiamus purkštukus, kuriais galite nusiprausti. Vienas iš jų privalumų - jie nekainuoja daug. Todėl tiems, kurie nori išbandyti bidė arba nėra tikri, ar nori ją įsirengti, bidė priedų komplektas yra praktiškiausias pasirinkimas.

Elektrinė bidė: moderniausias pasirinkimas

Iš tiesų tik viena bidė dalis gali būti elektrinė - bidė sėdynė. Įprastų bidė sėdynės turi tik minimalias papildomas funkcijas. Elektrinės sėdynės siūlo prieš tai minėtą kvapiklio funkciją. Be to - džiovinimo, šildymo ir daugelį kitų.

Tiems, kurie atviri naujovėms, turbūt pakako argumentų, įtikinančių, kodėl verta įsigyti elektrinę bidę. Likusiems žemiau pristatome kelis šios bidė privalumus, kurie leis dar geriau apsvarstyti.

Itin patogu naudotis. Norint pasinaudoti įprasta bidė, reikia pritūpti iki reikiamo lygio ir po to atsistoti nuo jos. Dėl to gali kilti tam tikrų sunkumų, susijusių su prieinamumu, priklausomai nuo įrengimo vietos vonios kambaryje.

Naudodamiesi elektrine bidė liekate ten, kur esate, mažų mažiausiai pakeisdami savo padėtį. Reguliuojamas antgalis leidžia lengvai nukreipti vandens srovę reikiama kryptimi, todėl jums nereikės prisitaikyti prie jos patiems.

Lengvas montavimas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad elektrinė bidė pareikalaus daugiau išmonės ir sąnaudų ją sumontuoti. Tikėtina, kad norėsite šį darbą palikti profesionalui. Tačiau bidė sėdynę įmanoma sumontuoti pačiam, išsiaiškinus kaip. Galite iš anksto pasidomėti, koks montavimo procesas ir ko tikėtis. Nebijokite klausti konsultanto arba paieškoti atsiliepimų.

Iš kokių medžiagų gaminamos bidė?

Bidė gali būti iš plastiko, laminuotos medienos arba keramikos (porceliano). Plastikas yra patvariau už apdorotą medieną, tačiau keramikinė bidė yra tvirčiausia iš visų. Keramika užtikrina stabilumą ir ilgaamžiškumą.

Bidė antgalis gaminamas plastiko, aliuminio arba nerūdijančio plieno. Plastikas greičiausiai lūžta ir įtrūksta, todėl už jį geriau rinktis aliuminį. Nerūdijančio plieno antgalis laikomas aukščiausios klasės pasirinkimu.

Kaip prižiūrėti bidė?

Kasdienei priežiūrai pakaks pasinaudoti bidė antgalio plovimo funkcija (vanduo bėga per antgalį, todėl galite jį nuplauti) ir minkštu, kiek drėgnu skudurėliu apvalyti paviršių.

Kas mėnesį galite nuimti bidė sėdynę ir nuvalyti nešvarumus nuo sunkiau pasiekiamų vietų. Jei jūsų bidė turi dezodoruojantį purškiklį, nuimkite jį ir išvalykite dantų šepetėliu bei vandeniu, o po to leiskite išdžiūti.

Kas pusmetį patikrinkite sietelį, kuris padeda apsaugoti vidinius bidė komponentus nuo mineralinių nuosėdų. Reikalui esant, atjunkite vandens tiekimą į bidė, išimkite sietelį ir išplaukite jį, kad atsikratytumėte bet kokių nuosėdų, purvo ar rūdžių. 

Keletas buitį palengvinančių patarimų:

  • rinkitės bidė su mikrobams atspariu paviršiumi, jei siekiate užsitikrinti maksimalią švarą;
  • papildomai apsisaugoti nuo mineralinių nuosėdų padės tarp vandens žarnos ir sėdynės įrengtas vandens filtras.
Prekė pridėta prie norų sąrašo