Vonios kambario pertvarkymas yra jaudinantis procesas ir daugeliui jo pabaiga yra laukiama akimirka. Juk atsisveikinsite su pasenusiu vonios kambario komplektu, o sutiksite SPA vertą poilsį! Tačiau prieš įsitraukdami į pirmąjį vonios salono įrenginėjimą, skirkite šiek tiek laiko tinkamai suplanuoti erdvę, ištirkite visas išdėstymo ir technikos galimybes.

Kaip išsirinkti vonios baldus?

Prieš rinkdamiesi vonios baldus, pirmiausia pagalvokite, ko jums iš tikrųjų reikia. Ar be būtiniausių baldų ruošiatės laikyti ir kitus, higienos bei kosmetikos priemones? Kaip apie rankšluosčius ir vonios kilimėlius? Tikėtina, kad laikui bėgant palikinėsite ir papuošalus vonios kambaryje, todėl pagalvokite apie visus šiuos aspektus bei apie tai, kad gali padidėti poreikis sandėliuoti daiktus.

Taip pat turėsite tiksliai išmatuoti erdvę ir dar kartą patikrinti savo išmatavimus, nes paskutinis dalykas, kurio norite, yra pristatyti naują baldą vien tam, kad pamatytumėte, jog jis netelpa! Jog kuo mažiau susidurtumėte su įvairiais nesklandumais įrengiant vonios kambarį, žemiau rasite patarimų, kaip išsirinkti sau tinkamiausius vonios baldus ir aksesuarus.

Vonia ir dušas. Kurio reikia labiau?

Iki XX amžiaus pradžios dauguma žmonių maudydavosi vonioje. Po to, kai buvo išrastas dušas, jo populiarumas ėmė sparčiai augti. Šiai dienai abu variantai pasidalina po lygiai. Pasirinkimas, ar greitai išsimaudyti po dušu, ar pagulėti karštoje vonioje, priklauso nuo jūsų asmeninių norų ir turimo laiko, tačiau pateiktas privalumų ir trūkumų sąrašas padės pažvelgti iš visų aspektų.

Vonios privalumai:

  • Šiltos vonios gali numalšinti raumenų skausmą.
  • Druskos vonios gali numalšinti artritinį skausmą.
  • Garų vonios gali sumažinti sinusų spaudimą.
  • Karštos vonios gali pagerinti miegą.
  • Vonios yra saugesnės vaikams.

Vonios trūkumai:

  • Vonios užima daugiau vietos nei dušai.
  • Pripildyti vonią reikia daug vandens.
  • Maudymasis atima daugiau laiko.
  • Pagyvenusiems žmonėms gali kilti sunkumų, naudojantis vonia.
  • Jūsų kūno nešvarumai lieka vonios vandenyje, kol joje dar prausiatės.

Be to, į vonios vandenį galite pridėti įvairių priemonių, kurios padės gydyti odą, o tai neveiks duše. Jei kamuoja skausmai, galite pridėti “Epsom” druskos, o jei turite egzemą, sausą, sudirgusią odą ar nudegėte saulėje, galite pridėti avižinių dribsnių, nenugriebto pieno ir medaus.

Dušo privalumai:

  • Paprastai duše sunaudojama mažiau vandens.
  • Maudytis duše yra greičiau nei vonioje.
  • Dušas yra lengvai prieinamas vyresnio amžiaus žmonėms ir sužeistiesiems.
  • Jūsų vandens šildytuvas naudoja mažiau energijos duše.
  • Dušo kabinoms reikia minimalios erdvės.

Dušo trūkumai:

  • Dušo dureles reikia reguliariai valyti, o dušo užuolaidas retkarčiais keisti.
  • Sunkiau maudyti mažus vaikus duše.
  • Sunkiau tvarkyti nesandarumus.
  • Norėdami nusiprausti, turite stovėti.
  • Jūsų vonios kambarys po dušo virsta tikra pirtimi.

Dušas ne tik yra laikomas higieniškesniu, nes visus nešvarumus nuplauna į kanalizaciją, o ne palieka maudytis juose, bet ir galite visiškai švariai išsiplauti šampūno ir kondicionieriaus likučius iš plaukų.

Galiausiai, jei vis tiek sunku apsispręsti, ką pasirinkti, atminkite, jog visada galite įsirengti dušą vonioje. Įmontavę dušo galvutę ir užuolaidas, o jei leidžia sąlygos - stacionarų stiklą, suteiksite sau galimybę mėgautis abejais variantais.

Kiti vonios baldai

Praustuvai

Rekomenduojame praustuvą sujungti su spintele į vieną patogiai sumontuojamą ir apatinę kriauklės dalį uždengiantį baldą. Galima įsigyti įvairių pločių nuo kompaktiško 400 mm iki didesnio 1 440 mm, todėl rasite vietos tvarkingai susidėti visas higienos bei kosmetikos priemones. Taip pat, aplink praustuvą galite palikti papildomos vietos stalviršiui, kuris suteiks prabangaus viešbučio jausmą.

Spintelės

Kaip be veidrodžio virš kriauklės, tiesa? Veidrodinė spintelė ne tik atstos veidrodį, bet ir joje saugomos svarbiausios ryto bei vakaro ritualo priemonės bus pasiekiamos ranka. Atkreipkite dėmesį į papildomas funkcijas, tokias kaip lemputės ir skutimuisi skirti elektros lizdai, kurie dar labiau palengvins kasdienę rutiną. Be to, dauguma spintelių turi minkšto uždarymo mechanizmus, kad padėtų išvengti nepageidaujamo triukšmo.

Klozetas

Vis dažniau pasirenkami pakabinami klozetai - alternatyva standartiniam tualetui, kuriame yra matomas bakas. Šie įrenginiai yra specialiai prigludę prie sienos, jog paslėptų baką bei vamzdyną, o tai suteikia tvarkingesnę išvaizdą ir palengvina priežiūrą. Taip pat jie užima mažiau vietos.

Kaip išsirinkti vonios aksesuarus?

Norimą nuotaiką ir stilių padeda sukurti vonios kambario aksesuarai. Pasirinkę tinkamus, galite padidinti erdvę ir suteikti jaukumo, prašmatnumo bei žaismingumo. Žemiau aptarsime galimus variantus, iš ko aksesuarai gali būti pagaminti, jų poziciją ir apšvietimą. Be formos, kurių kiekvieno aksesuaro skiriasi dėl jo paskirties, suderinus šiuos visus aspektus susikursite savo svajonių vonią.

Ar turėčiau rinktis įmontuojamus, ar laisvai pastatomus?

Nuo muilo laikiklio iki veidrodžio, vonios kambario aksesuarai gali būti montuojami dviem pagrindiniais variantais.

Kaip išsirinkti vonios aksesuarus?

Norimą nuotaiką ir stilių padeda sukurti vonios kambario aksesuarai. Pasirinkę tinkamus, galite padidinti erdvę ir suteikti jaukumo, prašmatnumo bei žaismingumo. Žemiau aptarsime galimus variantus, iš ko aksesuarai gali būti pagaminti, jų poziciją ir apšvietimą. Be formos, kurių kiekvieno aksesuaro skiriasi dėl jo paskirties, suderinus šiuos visus aspektus susikursite savo svajonių vonią.

Ar turėčiau rinktis įmontuojamus, ar laisvai pastatomus?

Nuo muilo laikiklio iki veidrodžio, vonios kambario aksesuarai gali būti montuojami dviem pagrindiniais variantais.

Įmontuojami vonios priedai

Jei ieškote patogumo ir norite savo vonioje tvarkos, rinkitės įmontuojamus. Dažnu atveju jie tarnauja ilgiau, nes mažesnė tikimybę juos sugadinti ir lengviau prižiūrėti. Nepamirškite, kad juos įrengti jums reikės gręžtuvo, kad padarytumėte reikiamas skylutes. Nebent jums labiau patinka tie, kurie turi pritraukiamus laikiklius, tačiau jie greičiau susidėvi ir gali neišlaikyti sunkesnio svorio.

Laisvai pastatomi vonios kambario aksesuarai

Šio tipo aksesuarų pranašumas yra tas, kad juos galite pasidėti bet kur, kur turite tam vietos. Taip pat galite juos perstatyti, kol rasite geriausią vietą, ir jei vis dėlto norėsite pakeisti, pavyzdžiui, dantų šepetėlių laikiklį į kitą, be problemų tą padarysite. Trūkumas - juos reikės reguliariai valyti ir prižiūrėti.

Kokios yra geriausios medžiagos vonios kambario aksesuarams?

Plastikiniai pigūs vonios kambario aksesuarai dažniausiai yra laisvai pastatomi. Juos verčiau rinktis kaip laikiną sprendimą.

Nerūdijančio plieno gali būti brangesni, tačiau jie yra žymiai patvaresni, atsparesni lūžiams ir ilgiau tarnaujantys.

Chromuoto plieno aksesuarai yra pigesnė nerūdijančio plieno alternatyva - chromas nėra toks patvarus ir laikui bėgant nusidėvės.

Keraminius ir stiklinius vonios kambario aksesuarus lengviausia valyti ir prižiūrėti, tačiau jie dažniau sudaužomi.

Kokių medžiagų aksesuarai geriausiai atitiks jūsų vonios kambario stilių:

  • Šiuolaikinius interjerus galima derinti visaip, todėl bet kokios medžiagos aksesuarai gali būti interpretuojami stilingai (pagal kiekvieno individualų skonį).
  • Vintage ir retro vonios kambariuose dominuoja kombinuotų medžiagų iš stiklo, metalo, porceliano ir emaliuoto plieno aksesuarai.
  • Zen stiliaus vonios kambariuose įprastai yra pagaminti iš keramikos, akmens ar medžio aksesuarai.

Vonios kambario apšvietimas - taip pat aksesuarų dalis

Daugelis vonios kambario apšvietimo nelaikytų aksesuarų dalimi, tačiau prisiminkite tuos kartus, kai akinančiai ryški šviesa priversdavo pasijausti kaip tardymo kambaryje arba, kai blankiai šilta šviečiančios lemputės spalva sukurdavo romantišką atmosferą.

  • Sieniniai šviestuvai siūlo universalumą ir patrauklų dizainą. Rekomenduojame pridėti du iš abiejų veidrodžio pusių, kad sukurtumėte itin stilingą interjerą.
  • Lubiniai šviestuvai suteikia viso kambario apšvietimą ir yra būtini tamsesniuose vonios kambariuose.
  • Dušo lemputės gali suteikti daug džiaugsmo kasdieninio dušo metu, tačiau svarbu nepamiršti įsigyti joms skirtą reguliatorių.
  • Veidrodinius šviestuvus galima įsigyti atskirai, jei jūsų veidrodis dar neturi šios funkcijos ir gali būti idealus šiuolaikinės estetikos akcentas.

Kaip derinti aksesuarų spalvas prie vonios kambario?

Jei turite kreminės ir baltos spalvos vonios kambarį, geriau neįveskite kitų spalvų. Patariame rinktis kreminės spalvos muilo ir dantų šepetėlio laikiklio rinkinį, ant kurių šiek tiek mažiau matosi nešvarumų negu ant baltų.

Visiškai baltame vonios kambaryje žiupsnelis raudonos ar kitokios ryškios spalvos suteiktų žaismingumo visai atmosferai. Pabandykite pasirinkti raudoną dušo kilimėlį, raudoną nerūdijančio plieno tualetinio popieriaus laikiklį ir raudoną šiukšlių dėžę.

Turkis ir auksas kartu atrodo nuostabiai. Jei jau turite šių spalvų elementų, galite pridėti derančius turkio spalvos kriauklės rinkinius arba pasirinkti aukso spalvos rankšluosčių džiovintuvą.

Vien kreminės spalvos vonios kambaryje taip pat galite pridėti auksinių aksesuarų. Įsivaizduokite veidrodį su auksiniu rėmu ir dviem auksiniais sieniniais šviestuvais kiekvienoje jo pusėje.

Jei norite rožinės spalvos vonios kambario, galite pasirinkti paprastą baltą aksesuarų rinkinį arba drąsiai sujungti dvi ryškias spalvas, tokias kaip rožinė ir žalsvai melsva, ar derinti rožinę su balta ir juoda.

Šviesiai mėlyna, turkio, žalsvai melsva ir tamsiai mėlyna - derinant šias spalvas su šviesios medienos ir rotango medžiagomis aksesuarai baltam vonios kambariui suteikia jūros pakrantės atmosferą.

Prekė pridėta prie norų sąrašo