Renkantis vonios baldus, reikia nuspręsti ne tik dėl spalvos ar modelio. Interjero dizainas visų pirma yra problemų sprendimas ir visada turi būti pagrįstas žmonių poreikiais bei patogiu naudojimu. Ne kiekvieną dieną tenka priimti sprendimus, susijusius su vonios baldais, todėl kiekvienas žingsnis turi būti apgalvotas. Jog kurti vonios kambarį būtų džiugus procesas link jūsų svajonės išsipildymo, žemiau pateikiame, į ką būtina atsižvelgti.

Nuspręskite, ar jūsų baldai stovės, ar kabės

Ant grindų pastatomi baldai yra tradicinis pasirinkimas. Spintelės kartais užima daugiau vietos nei kabančios, tačiau įvertinus tai, jog į jas galima susidėti daugumą daiktų, jums greičiausiai užteks ir vienos.

Privalumai:

  • Paprastas montavimas: ant grindų statomų baldų padėtis yra labai paprasta ir praktiška, todėl tai galima padaryti per trumpą laiką dėl tinkamų grindų tvirtinimo varžtų, nereikalaujant kitų tvirtinimo atramų. Taip pat, ant grindų statomų baldų aukštis yra fiksuotas, todėl jų neįmanoma neteisingai išdėstyti.
  • Kaina: dažniausiai kainuoja pigiau nei ant sienų tvirtinamų.

Trūkumai:

  • Matmenys: reikia atsižvelgti į tai, kiek bendrai vietos užims, nes, pvz., tualetui jie dažniausiai montuojami paliekant tarpą tarp sienos ir klozeto. Tai gali būti problema vonios kambariams, kurie stinga vietos.
  • Valymas: nors nešvarumus po baldais galite nuvalyti šluota, tačiau tai neužtikrina, jog pasieksite visus kampelius ir tarpelius.

Ant sienų tvirtinami baldai, tokie kaip tvirtai pakabintos spintelės, yra puikus būdas užtikrinti, kad turėsite daug vietos rankšluosčių bei higienos priemonių saugojimui ir tuo pačiu daug erdvės judėti po vonios kambarį.

Privalumai:

  • Lengvas valymas: prie žemės nepritvirtinti baldai palieka laisvą erdvę po savęs, todėl be vargo prieisite su dulkių siurbliu ir šluota.
  • Estetika: tai apima visą vonios kambarį, kuris dėl patrauklaus profilio įgauna švarų, šiuolaikišką stilių.
  • Pavyksta išsaugoti subtilų grindų paviršių: jei tai parketas ar labai gležnos plytelės, pakabinamiems baldams nereikia mūro darbų, susijusių su grindų danga.
  • Tūringumas: šie baldai ypač talpūs mažuose vonios kambariuose bei vizualiai juos padidina.

Trūkumai:

  • Subtilus montavimas: tokių baldų montavimą geriau palikti tikriems profesionalams.
  • Kaina: jie kainuoja daugiau nei ant grindų pastatomi modeliai ne tik dėl dizaino, bet visų pirma dėl specialių atraminių laikiklių ir didesnio darbo montuojant.
  • Padėtis: būtina patikslinti padėtį. Kartais baldai yra pakabinami per žemai, dėl to gali būti nepatogu naudotis.

Kokios spalvos baldus pasirinkti?

Vonios kambario baldai būna įvairių spalvų – nuo ryškių atspalvių iki raminančių neutralių. Galite pasirinkti kažką drąsaus, kad vonios kambarys atrodytų žaismingas, arba pasirinkti subtilius tonus, kad sukurtumėte atpalaiduojančią atmosferą.

  • Balta yra puiki galimybė sukurti gaivią, šiuolaikišką išvaizdą ir gali būti derinama su bet kokia jums patinkančia spalva.
  • Neutralūs tonai, tokie kaip kreminė ir dramblio kaulo, suteikia vonios kambariui šilumos bei padeda sukurti ramybės jausmą.
  • Pastelinės spalvos idealiai tinka, jei nenorite kažko pernelyg drąsaus arba jei neutralių tonų nepakanka kontrastui. Pagalvokite apie blyškiai mėlynas, rožines ir žalias spalvas, jog sukurtumėte lengvą kambario nuotaiką.
  • Juodi baldai yra puiki galimybė vonios kambariui suteikti itin prašmatnų stilių, o juoda ir balta schema yra nesenstantis derinys.
  • Pilka spalva tapo populiariu vonios kambario pasirinkimu, juolab ji puikiai dera su kitomis spalvomis, tokiomis kaip rožinė ir geltona.

Be spalvų, galite rinktis iš įvairių apdailų ir tekstūrų, įskaitant blizgesį, matinį ir medinį. Blizganti ir matinė apdaila sukuria protingą, šiuolaikišką išvaizdą, o medžio efekto tekstūros suteikia elegancijos ir jaukumo.

Kokia geriausia medžiaga baldams?

Mūsų namuose yra daug naudingų dalykų, kuriuos laikome savaime suprantamu dalyku, o kartais pamirštame, kad juos rinkomės ir dėl jų estetikos. Kitaip tariant, daugelis mūsų namų baldų buvo išrinkti dėl jų gražios išvaizdos ir ilgaamžiškumo. Aptarkime spinteles ir stalviršius. Šiuos du aspektus jiems lemia tai, iš kokių medžio gaminių jie yra sukonstruoti.

Medienos drožlių plokštės

Tai yra gerai žinoma kompozicinė medžiaga, kuriai naudojami klijai ir medienos dalelės. Naudojant iš medžio drožlių plokščių pagamintus baldus, būtina žinoti tankį ir dalelių dydį (taip plokštės techniškai klasifikuojamos). Dauguma yra daug pigesnės nei kitos medžiagos, išsskyrus tvirtas plokštes, tačiau jų pasirinkimas nedidelis. Nors gražiai atrodo, jie nėra itin našūs ir gali neatlaikyti sunkesnių svorių. Taip pat nėra atspari drėgmei.

MDF

Pasak ekspertų, vidutinio tankio medienos plaušų plokštės (MDF) yra vienas iš ekonomiškesnių spintelių pasirinkimų. Medžiaga sukurta iš pluoštų ir medienos dalelių, kurios yra suspaustos ir surištos vaško arba dervos klijais. Panašiai pagaminta kaip medžio drožlių plokštė, tik ji yra sunkesnė ir daug tankesnė. Paviršius paprastai yra be drožlių ir lygus. Svarbiausia, jog jis būtų užsandarintas dažais, jog išvengtumėte drėgmės poveikio.

Fanera

Medienos lukštai suklijuojami sluoksniais, kad būtų suformuotas faneros lakštas, kurio galima rasti įvairių storių ir medžiagų. Tai yra geras pasirinkimas dėl savo stiprumo ir vidutinės kainos. Dėl gausybės skirtingų medžio raštų galite rasti išskirtinio dizaino baldus. Fanera pasižymi tarnavimu neribotą laiką dėl atsparumo drėgmei bei temperatūros pokyčiams.

Masyvi mediena

Tai yra aukščiausios kokybės medžiaga. Paprastai ji skirstomas į dvi grupes – medžio masyvą, kuri yra 100% natūrali mediena, ir kietmedžio masyvą, kurį sudaro įvairūs kietmedžiai. Medžio masyvo stiprumas ir ilgaamžiškumas yra priežastis, kodėl daugelis renkasi šį variantą. Atlaikys viską, ką ant baldo uždėsite! Būtina atsiminti, kad ji ne visada yra ideali medžiaga drėgnoje arba nuolat kintančios temperatūros aplinkoje. Kontroliuodami drėgmę neturėsite problemų dėl šios įstabaus grožio medžiagos. Geriausia, jei rastumėte su beicuota apdaila.

Kaučiuko medis

Baldai, pagaminti iš natūralaus kaučiuko, yra beveik tokio pat stiprumo kaip ąžuolas. Tačiau daugelis ieško baldų iš kaučiuko dėl ekologiškumo - šiems baldams pagaminti naudojamos atliekos. Pasižymi puikiu našumu prieš drėgmę ir karščio bei šalčio pokyčius.

Patarimai, planuojant mažą vonios kambarį

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog mažo vonios kambario planavimas yra nesudėtingas dėl ribotos erdvės. Tačiau iš tiesų gali tekti pasukti galvą stengiantis rasti vietos viskam, ko reikia. Pasidalinsime keletu patarimų, kurie užtikrins, jog apgalvosite viską, ką reikia.

  1. Naudokite dušo užuolaidą. Lengvai pajudinama pirmyn ir atgal ji taupo erdvę kitaip negu stiklinės duris.
  2. Jei vis dėlto norite stiklinių durelių, apsvarstykite stacionarią sienelę. Ji išlaikys didžiąją dalį vandens duše ir atlaisvins reikiamą erdvę alkūnei.
  3. Įrenkite ne vieną, o bent du veidrodžius! Jie atspindėdami aplinką vizualiai padidina vonios kambario erdvę.
  4. Naudokite didelio masto raštą ant sienų. Jis taip pat gali apgauti akį ir leisti jums įsivaizduoti, jog matote išplėstą erdvę.
  5. Pirmenybę suteikite spintelei virš praustuvo, kurioje sudėtos būtiniausios priemonės bus ranka pasiekiamos. Taip pat nepamirškite, kad ant sienų tvirtinamos spintelės vizualiai užima mažiau vietos nei pastatomos ant grindų.
  6. Itin mažam kambariui rekomenduojame montuoti kampinius praustuvus ir spinteles. Taip išnaudosite tai, kas kitu atveju būtų palikta tiesiog dulkėti.
  7. Pratęskite stalviršį nuo praustuvo link tualeto. Papildomai sukursite vietos smulkiems, bet reikalingiems daiktams.
  8. Sumontuokite rankšluosčių kabyklą ant dušo kabinos. Tai ne tik taupo vietą, bet ir turėsite rankšluostį po ranka.
  9. Dėl ankštos erdvės galite netyčia užkibti už aštrių vonios baldų kampų, pavyzdžiui, kriauklės. Jog išvengtumėte tokių nemalonių susidūrimų, rinkitės suapvalintų kampų modelį.
  10. Naudokite sieninį maišytuvą - jis užima mažiau vietos ir yra neįtikėtinai patogus naudoti!
Prekė pridėta prie norų sąrašo