Vonios aksesuarai atlieka svarbų vaidmenį kuriant vonios kambario nuotaiką, stilių ir bendrą išvaizdą. Pasirinkę tinkamus aksesuarus, galite padidinti erdvę ir padaryti vonios kambarį jaukų, prašmatnų, puošnų, žavingą, minimalistinį ar kokį tik norite, kad jis atrodytų. Todėl labai svarbu sau atsakyti, kas jums patinka ir kokį vonios kambarį įsivaizduojate.

Vonios kambario padėklai

Vienas iš labiausiai paplitusių vonios kambario priedų yra padėklas. Tai gali būti mažesni muilo dėklai arba platesni padėklai keliems daiktams.

Jei naudojate muilo gabalėlį, vonios kambaryje muilo indelis yra būtinas. Idealiu atveju muilo indas turėtų būti šiek tiek pakeltais kraštais, kad muilo gabalėlis laikytųsi vietoje. Be to, muilo indas su paaukštintais strypeliais arba kitokiu vandens nutekėjimo būdu leis nulašėti vandeniui nuo muilo gabalėlio.

Daugiafunkcis padėklas gali būti puikus vonios kambario aksesuaras, jei esate linkę nešioti papuošalus, kuriuos nusiimate prausdamiesi. Padėklas bus ta vieta, kur visada pasidėsite, pavyzdžiui, žiedą, kad niekada jo nepamestumėte. Be to, kraštai išlaikys jūsų daiktus vietoje.

Muilo dozatorius

Jei vietoj muilo gabalėlio esate linkę naudoti skystą rankų muilą, rinkitės muilo dozatorių su pompa. Geriausi muilo dozatoriai pagaminti taip, kad tiktų prie įprasto vonios kambario interjero. Pavyzdžiui, jie gali būti su metaliniais akcentais, derančiais prie maišytuvo, ir baltu pagrindu, kuris gali tikti prie daugumos ryškiaspalvių vonios kambario temų.

Bet kuriuo atveju muilo dozatorius gali atrodyti gražiau nei pavieniai plastikiniai muilo buteliukai su įkyriais logotipais ir kvapą vaizduojančiais vaizdais. Taip pat, iš anksto įsigiję didesnį kiekį skysto rankų muilo, mažiau suvartosite plastikinių pakuočių.

Vonios kambario talpyklos

Ieškodami vonios kambario reikmenų, galite rinktis iš daugybės vonios kambario talpyklų stilių. Geriausiuose yra keli skirtingo dydžio skyriai įvairiems daiktams, pavyzdžiui, vatos tamponams ar kempinėlėms, laikyti.

Jei galvojate apie vieno daikto laikymą, tarkim, norėtumėte vatos tamponėlius laikyti dėžutėje, o ne žvejoti juos iš maišelio, tuomet bus geras pasirinkimas mažesnė dėžutė su vienu skyriumi. Kaip ir kiti aksesuarai, šie taip pat dažniausiai būna neutralių spalvų, kad derėtų prie modernių vonios kambario stilių.

Įvairūs laikikliai

Dauguma laikiklių yra vienos funkcijos arba turi įvairaus pločio angas, į kurias galima įsidėti keleto rūšių daiktus, pavyzdžiui, dantų šepetėlius ir skustuvus. 

Jei naudojate daugiau nei vieną ar du dantų šepetėlius arba šeimos nariai turi po kelis savo dantų šepetėlius, pasirinkite specialiai dantų šepetėliams skirtą laikiklį.

Jei turite daug įvairių higienos reikmenų, kuriuos mėgstate turėti po ranka, jog greitai ir lengvai juos pasiektumėte, įsigykite daugkartinio naudojimo laikiklį. Šiuose vonios kambario aksesuaruose dažnai galima laikyti dantų šepetėlius, dantų pastą, dantų siūlą ir kitus reguliariai naudojamus daiktus.

Rankšluosčių kabykla

Rankšluosčių kabykla prisideda prie bendros vonios kambario tvarkos. Galite įsigyti kelias ir jas išdėstyti ten, kur jos bus praktiškiausios, pavyzdžiui, šalia dušo kabinos ar vonios ir netoli praustuvo. Galima rinktis viengubas arba dvigubas rankšluosčių kabyklas

Be to, ant kabyklos palikti rankšluosčiai greičiau išdžiūsta. Dėl to juose mažiau kaupiasi bakterijos ir apskritai drėgmė vonios kambaryje.

Kabliukai rankšluosčiams ir chalatui

Mažiems rankšluosčiams, tokiems kaip veido ar kojų, gali pakakti kabliukų. Jiems vietos rasite ir ne itin erdviame vonios kambaryje.

Taip pat pravartu turėti kabliuką chalatui. Po maudynių vonioje ar duše malonu užsidėti chalatą, jog nesušaltumėte ir jei neskubate iškart vilktis drabužių, pavyzdžiui, į darbą.

Atramos

Nors vanduo ramina ir džiugina, dėl jo paviršiai gali tapti slidūs. Štai čia jaunam ar senam žmogui praverčia šalia įrengtos atramos. Išlipant iš vonios ar dušo, rankena suteikia papildomo stabilumo ir sumažina riziką paslysti toje pačioje vonioje, duše ar ant šlapių grindų.

Veidrodžiai

Neįsivaizduojame vonios kambario be veidrodžio, kuris paprastai būna virš kriauklės. Šiuolaikiniai vonios kambario veidrodžiai gali būti aštresnių linijų, stačiakampio ar kvadrato formos be rėmelio. Senovinio ar vintažinio stiliaus veidrodis turi detalesnį, sudėtingesnio dizaino rėmą.

Veidrodžiai taip pat gali būti naudojami siekiant veiksmingai sukurti vonios kambario erdvės iliuziją, strategiškai išdėstant juos taip, kad šviesų ar kitų objektų atspindžiai sukurtų kambario pratęsimo įspūdį. Gamtos spalvas į vonios kambarį taip pat galima perkelti naudojant veidrodį, kuriame atsispindi lauko žaluma ir dangus.

Be to, laimėsite, jei pasirinksite veidrodinę spintelę, nes turėsite papildomos vietos pasidėti higienos priemones.

2 būtiniausios priemonės šalia tualeto

Tualetinio popieriaus laikiklis. Yra labai svarbūs tualeto popieriaus laikiklio aukštis ir padėtis! Per aukštai - vaikai nepasieks tualetinio popieriaus, per žemai - bus nepatogu kiekvieną kartą lankstytis, jog pasiektumėte jį. Geriausia, kad jis būtų lengvai pasiekiamas sėdint, ypač jei tualetu naudosis judėjimo negalią turintys asmenys.

Tualeto šepetys. Atsižvelkite į tualeto šepečio galvutės formą: priklausomai nuo to, kurios klozeto vietos yra labiausiai užterštos, jums reikės tokios formos galvutės, kad šepetys pasiektų klozeto kraštą. Ieškokite konstrukcijos su išlenkta galvute arba ilgais šereliais, kad šepetys lengvai patektų į sunkiai pasiekiamas vietas.

Prekė pridėta prie norų sąrašo