Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala
Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala

Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala

6411920060878
22,90 €
Su PVM | Pristatymas 2-3 d. d. (jeigu nėra sandelyje 3-4 sav.) (pasitikslinkite pas konsultantus +370 655 11936)

Žvakidė Kastehelmi 64 mm, matinio stiklo, Iittala

Nemokamas pristatymas nuo 500€

Pristatymas į namus su kurjeriu

Sukomplektuoti užsakymai pristatomi visoje Lietuvoje

Atsiėmimas parduotuvėje

Raudondvario pl. 78, Kaunas

Specifikacija

Kolekcija
Kastehelmi

Aprašymas

Suomių dizaino pradininkas Oiva Toikka, ieškodamas būdų, kaip paslėpti sujungimo žymes stikle, išrado visiškai naują stiklo paviršiaus tekstūrą, sukūrė įstabų Kastehelmi dizainą. Įkvėpta gamtos, Kastehelmi (rasos lašeliai – suomių k.) kolekcija pasižymi iškiliais stiklo lašeliais, primenančiais rasą, spindinčią ryto saulėje. Šviesos žaismas stikle atskleidžia tikrąjį Kastehelmi grožį. Taip mėgiamoje iittala kolekcijoje rasite platų įvairių, funkcionalių ir dekoratyvių gaminių asortimentą. Švelnus Kastehelmi žvakidės švytėjimas sukuria šiltą atmosferą bet kuriam interjerui. Stulbinamai atrodo po vieną ar keletas Kastehelmi žvakidžių kartu. Puiki dovana.

Kastehelmi stiklo kolekcija, kurią O. Toikka sukūrė 1964 m., buvo ne tik dizaino, tačiau ir techninių gamybos sunkumų sprendimas. 

Idėja panaudoti stiklo lašelius dekoravimui kilo bemąstant apie būdus, kaip paslėpti presuoto stiklo sujungimo taškus bei linijas, liekančias gamybos proceso pabaigoje. Stiklo meistras buvo itin nepatenkintas  stiklo sujungimo žymėmis ant produkcijos, kurias palikdavo presavimo mašinos. Kadangi O. Toikka jausdavo ypatingą įkvėpimą iškilus techninėms kliūtims bei iššūkiams stiklo gamyboje, pradėjo galvoti kaip būtų galima jas paslėpti. Dizainerio eksperimentas su įvairaus dydžio stiklo lešeliais galiausiai tapo visiškai naujo paviršiaus dizaino prototipu, išryškinančiu ir pabrėžiančiu šviesos žaismą bei atspindžių eleganciją. 

Suomiškas pavadinimas – rasos lašelis – įkvėptas gamtos grožio, žibančios ir spindinčios rytinės rasos, kuri rieda žolynais tarsi perliukai, vasaros saulei kylant virš horizonto.

Kastehelmi žinoma kaip vienas iš populiariausių O. Toikka dizaino sprendimų ir buvo gaminama iki 1988 m. Švenčiant penkiasdešimtąjį O. Toikka jubiliejų, Iittala savo gerbėjams naujai pristatė populiariausių Kastehelmi produktų kolekciją 2010 metais.

Stiklo produktai pagaminti naudojant kokybiškiausią belgišką smėlį, pasižymintys itin dideliu skaidrumu, kietumu bei tvirtumu. Būtent dėl šių savybių, stiklui laužiant šviesos spindulius galite pamatyti visą vaivorykštės spalvų gamą. Taip pat, fizinės ypatybės garantuoja produkto cheminį ir mechaninį patvarumą.

"iittala" spalvoto stiklo gamybai naudojami oksidai. Tai reiškia, kad bėgant metams tiesioginiai saulės spinduliai nepakeis ir neišblukins stiklo gaminių spalvų, produktai turi didelį atsparumą įbrėžimams. Taip pat - visa "iittala" produkcija yra bešvinė, draugiška aplinkai.

"iittala" Group – yra Fiskars Group dalis, gaminanti platų spektrą kasdienio vartojimo produktus virtuvei, stalo serviravimui ir kitoms namų erdvėms. Šiaurės šalyse ši grupė yra savo srities lyderė, savo portfolio turinti eilę autoritetingų prekinių ženklų, kaip Iittala, Arabia, Hackman, Fiskars, Rörstrand ir Höganäs Keramik. 

Didžioji dalis "iittala" produktų gaminami Fiskars Group priklausančiose gamybos vietose Suomijoje. Stiklo gaminiai gimsta "iittala" ir Nuutajärvi stiklo dirbtuvėse, keramikos gaminiai – Arabia keramikos dirbtuvėse, o virtuvės reikmenys – Sorsakoski virtuvės reikmenų gamykloje."iittala" ir Nuutajärvi stiklo gamyklos - tai nedidelės gamintojų bendrijos, kurios specializuojasi spalvoto stiklo gamyboje. Visos Aalto vazos, Birds by Toikka paukščiai, Claritas ir Tapio stiklo dirbiniai rankomis gaminami "Iittala" ir Nuutajärvi stiklo dirbtuvėse. Aino Aalto stiklinės, Kivi žvakidės, Maribowls dubenėliai, Vitriini stiklinės dalys ir didžioji dalis Kartio ir Kastehelmi produktų ten pat gaminami staklėmis. Origo linija iš Indonezijos, Essence, Senta, HotCool ir Tsaikka stiklas iš Vokietijos, Moomin stiklinės iš Italijos, Sarjaton puodeliai, serviravimo dubenys ir stiklas, Taika ir Korento linijų gaminiai, Kastehelmi torto padėklai ir dideli dubenys iš Tailando bei Sarpaneva puodas iš Kinijos.

Atsiliepimai

Nėra atsiliepimų

Kitos prekės toje pačioje kategorijoje (6):

Prekė pridėta prie norų sąrašo